Jazirama kuchaymoqda: botulizmdan saqlanish uchun muhim maslahatlar
Jazirama boshlanishi bilan oziq-ovqat orqali turli infeksiyalarni yuqtirish xavfi ortadi. Shu sababdan botulizmdan saqlanish uchun besh muhim tavsiya e’lon qilindi.
Kelib chiqishi noma’lum konservalangan mahsulotlarni iste’mol qilishdan saqlaning.
Mahsulotlarning yorlig‘i va kelib chiqishini diqqat bilan tekshiring, ayniqsa ular tarkibida go‘sht, baliq yoki sabzavot konservalari bo‘lsa.
Termik zararsizlantirishning yetarli emasligi belgilarini ko‘rsatadigan mahsulotlarni iste’mol qilmang (masalan, yaxshi yopilmagan bankalar, shishgan qadoqlar).
Oziq-ovqatlarni barcha sanitariya-gigiyena talablariga rioya qilgan holda tayyorlang va saqlang. Botulizmning mumkin bo‘lgan patogenlarini yo‘q qilish uchun pishirish yuqori haroratda amalga oshirilishi kerak.
Agar g‘ayrioddiy alomatlar paydo bo‘lsa (mushaklarning kuchsizligi, yutish qiyinligi, ko‘rishda muammolar va boshqalar), darhol shifokorga murojaat qiling.
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter