Qaysi vaqtda nonushta qilish insonga foydali? Diyetolog maslahati
Agar ertalab soat oltidan to‘qqizgacha nonushta qilinsa, ovqat yaxshiroq so‘riladi va hazm bo‘ladi. Bu haqda rossiyalik diyetolog Marina Studenkina ma’lumot bergan.
Mutaxassisning fikriga ko‘ra, kunni bir stakan iliq suv bilan boshlash kerak, uni nonushta qilishdan yarim soat oldin ichish kerak. Suv safro chiqishiga yordam beradi va ovqat hazm qilish tizimini ovqat hazm qilish uchun tayyorlaydi.
«Bu ovqat hazm qilish organlarining endokrin jihatdan tartibga solinish vaqti, bu davrda ovqatlanish ko‘proq fiziologik hisoblanadi, chunki nonushta ovqat hazm qilish fermentlari va safro bilan yaxshi qayta ishlanadi.
Shuningdek, u ichakning silliq mushaklarining qisqarishini rag‘batlantiradi, bu esa yo‘g‘on ichakni tozalashga yordam beradi», deydi diyetolog.
Erta nonushta qilish oshqozon-ichak tizimi ishini tartibga soladi, ichaklar ishlashi faolligini oshiradi.
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter