Yurak xastaligi xavfini kamaytiradigan mahsulot nomi ma’lum qilindi
Tadqiqotlarga ko‘ra, haftasiga bir marta tofu iste’mol qilish yurak xastaligi xavfini beshdan biriga kamaytiradi. Bu haqda «The Sun» da xabar berdi.
Soya fasulyasidan tayyorlangan tofu izoflavon(organizm faoliyatini yaxshilovchi birikma)larga boy. Izoflavon bu yurakni himoya qiladigan kimyoviy vositadir.
Tofuda no‘xat, pista, yeryong‘oq va boshqa dukkakli mevalarda mavjud izoflavonlar ham yuqori.
Tadqiqotlar natijasiga 200 ming nafar ko‘ngillilarning ma’lumotlarini tahlil qilish orqali erishilgan.
Ma’lumot o‘rnida aytish kerakki, tofu bu qadimgi xitoyda yaratilgan bo‘lib, ajoyib oqsilga boy ovqat turi.
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter