Namanganda 5 tonnalik sumalak pishirilishi boshlandi (foto)
Namanganda Navro‘z bayrami tantanalari arafasida birinchi bor tashkil etiladigan «Sumalak sayli» turizm va milliy qadriyatlar festivalida 5 tonnalik sumalak tayyorlanishi haqida xabar berilgandi.
Nihoyat, 5 tonnalik sumalakni pishirish uchun uning masalliqlari qozonga solindi, deb xabar berdi «Namangan Today» nashri.
Sumalakni tayyorlashda 1100 kg bug‘doy, 2200 kg un, 250 kg yog‘, 450 kilogramm zog‘ora uni, 50 kilogramm novvot ishlatiladi.
Sumalakni pishirishga katta tajribaga ega 25 nafar pazanda onaxonlar jalb etildi.
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter