Qanday mahsulotlarni muzlatgichda saqlash mumkin emas va nima uchun?

Suv miqdori yuqori bo‘lgan meva va shsabzavotlar, ayniqsa bodring va pomidor. Xattoki, ular tarkibidagi vitaminlar ham zarar ko‘radi. Bundan tashqari, muzlatish bunday mahsulotlarning mustahkamligiga katta zarar yetkazadi – agar ularni muzdan tushirishga harakat qilsangiz, ular sust va yoqimsiz bo‘lib chiqadi.
Sut mahsulotlari – ayniqsa pishloq va kefir. Salbiy harorat oqsil aloqalarini yo‘q qiladi. Muzlashdan keyin pishloq quruq va maydalanadigan bo‘lib qoladi (odatiy emas)va kefir muzlab qoladi. Ushbu mahsulotlarni yangi sotib olish va ularni yaroqlilik muddati ichida iste’mol qilish yaxshiroqdir.
Mayonezni faqat sovutgichda saqlash kerak. Muzlatgichda mahsulot tuzilishini yo‘qotadi va bo‘laklarga ajralib ketadi. Hech qanday holatda bu sousni qayta iste’mol qilishni xohlamaysiz.
Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting
Kirish
Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring
FacebookTwitter