Android qurilmalar uchun Xabar.uz mobil ilovasi. Yuklab olish ×

Shifokor yog‘ iste’moli borasida jiddiy ogohlantirdi

Shifokor yog‘ iste’moli borasida jiddiy ogohlantirdi

Foydali yog‘ manbalari sifatida ko‘proq avakado, yong‘oq va boshqa o‘simlik mahsulotlaridan foydalanish kerak. Bu haqda gastroenterolog  Nuriya Dianova Lenta.ru nashriga ma’lum qildi.

Hayvon go‘shti va pishirilgan mahsulotlarda mavjud bo‘lgan to‘yingan yog‘lar xolesterin darajasini oshiradi va yurak kasalliklari va diabet xavfini oshiradi. Ular, shuningdek, semizlik va demensiyani qo‘zg‘atishi mumkin.

Shuning uchun, to‘yingan yog‘larni iste’mol qilishni kamaytirish va to‘yinmagan yog‘larga e’tibor qaratish yaxshidir: avakado, qizil baliq, zaytun moyi, yong‘oqlardan. Aksincha, ular xolesterin darajasini pasaytiradi va yurak-qon tomir salomatligini yaxshilaydi.

Mutaxassislar diyetadagi to‘yinmagan yog‘lar keksa odamlarda xotirani saqlashga yordam berishini ma’lum qiligan. Bundan tashqari, hatto demensiyaning dastlabki bosqichlarida ham turmush tarzingizni o‘zgartirishga hali kech emas: sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, muloqot, intellektual mashqlar va shifokor bilan muntazam ravishda eshitish va ko‘rish qobiliyatini tekshirish - bularning barchasi kasallik mavjud bo‘lgan hollarda xotirani yaxshilashga yordam beradi.

Izohlar

Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting

Kirish

Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring